In de herkansing

Soms verdient een verhaal een tweede kans. Al meegedaan aan een wedstrijd betekent niet dat het, als het niets opgebracht heeft, in de prullenbak kan. Sterker nog: nog een keer kritisch bekeken, aangevuld en herschreven kan het wel weer een ‘topverhaal’ zijn. Vindt de schrijver zelf …

Ik heb één verhaal op de plank liggen dat al meerdere wedstrijden niets opgeleverd heeft. Misschien moet ik dat verhaal eens van de plank gooien. Ik geloof er zelf wel in, maar de medemens niet. En tja… de (commerciële) schrijver schrijft nu eenmaal vooral voor de medemens. Ook een verhaal dat publiekelijk afgekraakt is -gelukkig staat mijn naam er niet bij- gaat de denkbeeldige prullenbak in. Kritiek is hard, maar daar leert de schrijver van. Snik.

Vandaag heb ik ‘Spanwijdte’ van deze website gehaald. Omdat het herschreven en flink aangevuld een ‘topverhaal’ is. Omdat ik het vandaag in ga sturen naar een wedstrijd. Omdat het een tweede kans verdient!

Hmn… Nu ik er goed over nadenk, een tweede kans? Ik geloof er in, het is veranderd, het is nieuw! Het krijgt gewoon opnieuw de eerste kans!

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

3 gedachten over “In de herkansing

  1. Mij is het al eens gelukt, om een verhaal aan te passen en de tweede keer was het een winnaar! Je hebt dus groot gelijk. Zonde om die mooie verhalen weg te gooien.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: