Seks verkoopt

Mijn blog ‘Erotisch schrijven en geloven in jezelf’ is veruit mijn meest gelezen blog op deze website. En dat zonder al te veel promotie. Bewijs dat ‘sex sells’.

Wordt men nieuwsgierig door het woordje ‘erotisch’, of is dit echt het best geschreven blog? Ik kan het me niet voorstellen, mijn andere blogs zijn namelijk misschien wel meer de moeite waard. En hoe komt het dat de ‘Vijftig tinten’ trilogie zo’n hit is? De boeken stormden enkele maanden geleden de top tien binnen en tot op de dag van vandaag zijn er delen in de top te vinden. Ik weet zelf het antwoord natuurlijk wel, seks verkoopt…

Dilemma

Ik schrijf in ‘Erotisch schrijven en geloven in jezelf’ dat ik niet weet of ik wel erotisch wil schrijven, omdat mijn omgeving dan kan denken dat het autobiografisch is. Dat ik liever een (jeugd)thriller schrijf, omdat ik zelf vind dat ik daar beter in ben. Ik heb erg gelachen om de reactie van K, dat hij een erotisch verhaal schrijft over lesbiennes, om te voorkomen dat men denkt dat het autobiografisch voor hem is. Geeft aan dat veel schrijvers met het dilemma worstelen.
Als reactie op mijn blog, word ik enige tijd geleden juist benaderd of ik mee wil doen aan een project, een bundel vól erotische verhalen. Heel even heb ik nagedacht en besloten dat ik het tóch moet doen. Samen met de vrouwen die ook benaderd zijn, wil ik best in een bundel staan. Even de drempel over en bekijken of ik het genre aankan. Zojuist heb ik mijn verhaal ingestuurd. Hopen dat het goed genoeg is voor het project, erotisch genoeg. Natuurlijk is mijn hoofdpersoon niet een vrouw van mijn leeftijd. Ik wil nu eenmaal niet dat jullie denken dat… Laat maar.

Narcissen

Waarom deze blog een illustratie heeft met narcissen? Die komen voor in mijn verhaal. Nee, geen rozen. Narcissen. Zijn die erotisch? Nee, natuurlijk niet! Of wel? Tja, als het project een succes wordt, kun je het lezen in de bundel. En natuurlijk is dit een test. Ik test jullie, mijn lezers, met deze blog. Zal het weer een hit worden? Omdat seks verkoopt? Ik laat het jullie weten…

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

Eén opmerking over 'Seks verkoopt'

 1. Ik herken de dilemma’s. 1. Schrijven over onderwerpen die goed scoren 2. Niet schrijven over onderwerpen omdat je bang bent voor de reactie van mensen om je heen 3. Over een onderwerp schrijven die me niet helemaal ligt, maar wel een uitdaging lijkt en je komt nog in een bundel te staan ook.

  Aan de andere kant: Moet je je laten leiden door statistieken van je blog of door de stem die je van binnenuit hoort en zo graag met de wereld wil delen? Moet je laten leiden door de angst dat je familie het afkeurt? Wil je echt zo graag in een bundel staan om in het bundel staan?

  Ik snap je gedachtegang helemaal volkomen. Ik zou nu denken:
  Laat het gaan.

  Statistieken doen me zeker iets, maar niet alles. Ik haal meer voldoening uit de stukken die voor mij perfect aanvoelen, ondanks dat dit soms de stukken zijn waar niemand op reageert. Mijn omgeving mag alles over mijn stukken vinden, maar het verandert niet in wie ik ben en hoe ze me zien. Sterker nog: Ik praat nauwelijks met mijn familie en vrienden over mijn geschreven stukken. We praten over onderwerpen waar we al jaren over praten.

  In een bundel staan is leuk. Maar niet alles. Ik denk dat het stuk Erotisch schrijven en geloven in jezelf, zo goed wordt gelezen, omdat het een persoonlijk blogbericht is met je twijfels en je mening over 50 tinten en of je zelf zoiets zou kunnen schrijven. Dat is herkenbaar. Ik lees graag herkenbare stukken. Ga door met eerlijk zijn 🙂

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: