Seks verkoopt

Mijn blog ‘Erotisch schrijven en geloven in jezelf’ is veruit mijn meest gelezen blog op deze website. En dat zonder al te veel promotie. Bewijs dat ‘sex sells’.

Wordt men nieuwsgierig door het woordje ‘erotisch’, of is dit echt het best geschreven blog? Ik kan het me niet voorstellen, mijn andere blogs zijn namelijk misschien wel meer de moeite waard. En hoe komt het dat de ‘Vijftig tinten’ trilogie zo’n hit is? De boeken stormden enkele maanden geleden de top tien binnen en tot op de dag van vandaag zijn er delen in de top te vinden. Ik weet zelf het antwoord natuurlijk wel, seks verkoopt…

Dilemma

Ik schrijf in ‘Erotisch schrijven en geloven in jezelf’ dat ik niet weet of ik wel erotisch wil schrijven, omdat mijn omgeving dan kan denken dat het autobiografisch is. Dat ik liever een (jeugd)thriller schrijf, omdat ik zelf vind dat ik daar beter in ben. Ik heb erg gelachen om de reactie van K, dat hij een erotisch verhaal schrijft over lesbiennes, om te voorkomen dat men denkt dat het autobiografisch voor hem is. Geeft aan dat veel schrijvers met het dilemma worstelen.
Als reactie op mijn blog, word ik enige tijd geleden juist benaderd of ik mee wil doen aan een project, een bundel vól erotische verhalen. Heel even heb ik nagedacht en besloten dat ik het tóch moet doen. Samen met de vrouwen die ook benaderd zijn, wil ik best in een bundel staan. Even de drempel over en bekijken of ik het genre aankan. Zojuist heb ik mijn verhaal ingestuurd. Hopen dat het goed genoeg is voor het project, erotisch genoeg. Natuurlijk is mijn hoofdpersoon niet een vrouw van mijn leeftijd. Ik wil nu eenmaal niet dat jullie denken dat… Laat maar.

Narcissen

Waarom deze blog een illustratie heeft met narcissen? Die komen voor in mijn verhaal. Nee, geen rozen. Narcissen. Zijn die erotisch? Nee, natuurlijk niet! Of wel? Tja, als het project een succes wordt, kun je het lezen in de bundel. En natuurlijk is dit een test. Ik test jullie, mijn lezers, met deze blog. Zal het weer een hit worden? Omdat seks verkoopt? Ik laat het jullie weten…

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: