Een nieuwe lente, een voorproefje

Met een narcis tussen zijn tanden geklemd, staat Oscar in de deuropening van mijn keuken. In zijn handen heeft hij een enorme bos. Twee helderblauwe ogen kijken mij aan: ‘Voor mijn schone liefde’, weet ik te ontcijferen uit het gemompel dat Oscar door de bloem uitbrengt.
Ik schaterlach bij de aanblik, het is aandoenlijk. ‘Waarom zo veel?’ vraag ik hem lachend, ‘en hoe kom je er aan?’
Oscar knielt voor me en laat de narcis in mijn schoot vallen.

‘Uit je tuin. Voor jou. Dit is je leeftijd, toch?’ Eén voor één gooit hij de narcissen met en dramatisch gebaar op mijn schoot, terwijl hij me aanstaart. De bloemen lijken onophoudelijk op mijn schoot te vallen. Mijn blik is gevangen door zijn mooie ogen. Hij is… Hoe jong is hij eigenlijk? En ik ben… Drieënvijftig. Drieënvijftig narcissen vallen langzaam op mijn schoot. Dit is belachelijk.

Ik sta op, de narcissen vallen op de grond. Oscar staat ook op, hij kan bijna niet anders, want door mijn plotselinge manoeuvre moet hij kiezen tussen vallen of opstaan. Met mijn linkervoet schep ik een deel van de bloemen, waarna ik ze woedend zijn kant op schop. ‘En dit is jouw leeftijd?’

Heb je, net als ik, nooit eerder ingezien dat narcissen erotisch kunnen zijn en wil je weten hoe dit afloopt? De rest van dit verhaal is te lezen in ‘Overgave‘, een verhalenbundel van ‘Elle van Bohemen’ (pseudoniem en verzamelnaam van vijftien auteurs)’ met veertien verhalen en een gedicht, nu verkrijgbaar bij de boekhandel.

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: