Echtheid en juistheid = puur

Voor het boek De Naakte Waarheid mag ik – samen met Lilian Schneider, Olga Hoekstra en Maria Genova – vrouwen interviewen die niet in de leukste tijd van hun leven zitten: de vrouwen hebben namelijk kanker. In het boek komen prachtige portretten van fotografe Marina Nieuwenhuijs.

We weten natuurlijk allemaal dat kanker je leven op zijn kop zet, niet zo’n beetje ook… Het is mooi om te lezen hoe de vrouwen daarnaast ook krachtig in het leven staan. Vooraf dacht ik dat het een moeilijke klus zou zijn, dat is het natuurlijk ook wel een beetje, maar het is ook prachtig. De vrouwen hebben stuk voor stuk hun eigen mooie verhaal, waar ik van geniet bij het uitwerken. Tja, de waarheid is inderdaad soms naakt, confronterend en verschrikkelijk, maar waarheid staat ook synoniem voor echtheid en juistheid. Puurder kan het niet worden…

Interesse in De Naakte Waarheid? Kijk op Facebook, volg het boek op Twitter of teken gewoon gelijk in voor een exemplaar!

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: