Mooie verhalen, mooie mensen

Gisteren was de boekpresentatie van De Naakte Waarheid. Een superproject, waarover ik met trots kan zeggen: daar heb ik aan meegewerkt. Dertig vrouwen die zich in beeld en woord letterlijk blootgeven. Had ik het over een boekpresentatie? Het was de avond van de mooie verhalen, mooie mensen, tranen en liefde.


wpid-20141118_103217.jpgActrice Willeke van Ammelrooy die het boek in ontvangst nam en vreselijk mooi en zelf zichtbaar ontroerd vertelde over haar eigen ervaringen in de wereld die kanker heet en hoe ze dacht over ‘ons’ project. Mariska Blom, een van de geportretteerde dames in De Naakte Waarheid, die het boek aan Willeke mocht overhandigen en daarbij zelf ook een prachtige speech gaf, zonder blikken of blozen (hulde!) waarin ze kenbaar maakte hoeveel energie ze kreeg (ondanks het vreselijke ziek-zijn) van alles rondom het project. Hoedenmaker Alex Hospers, die zo onder de indruk was van het project, dat hij voor alle dames (inclusief de schrijvers, fotograaf, sponsors etc.) een hoedje maakte en overhandigde (mijn eerste hoedje!)

Het bijzondere en fleurige boeket bloemen voor Marina Nieuwenhuijs (fotografe) en Lot (rechterhand), van de dames in het boek, met daarin van elk hun lievelingsbloem. Marina en Lot die alles perfect onder controle hadden en de avond op en top georganiseerd hadden. De door mij geïnterviewde vrouwen die een handtekening in het boek wilden, wilde knuffelen of spontaan een doosje chocolade in mijn handen drukten, omdat ze het zo fijn vonden dat ze hun verhaal konden doen. Een supermooie pen met inscriptie, gekregen van fotografe Marina (ben je links of rechts, vroeg ze ooit stiekem). Mooie muziek van Jack van Liemburg en Tonny Schulte (speciaal het mooie lied ‘De Naakte Waarheid’). De bijzondere omgeving van Jacksart in Apeldoorn. Had ik al verteld dat ik, samen met mijn lieve collega Lilian Schneider, door een microfoon vertelde hoe mooi ik het interviewen van de vrouwen vond? Niks zielig: prachtig en krachtig. Stap eens uit je comfortzone, zei mijn vriendin onlangs (het is gelukt).

wpid-20141118_103339.jpgEn de ontelbare momenten die ik niet vergeten ben, maar nu even vergeet te vertellen. Ben je nu nog niet nieuwsgierig naar ons mooie boek? De Naakte Waarheid, waarin dertig vrouwen met kanker zich letterlijk bloot geven, met beeld én verhaal.

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

4 gedachten over “Mooie verhalen, mooie mensen

  1. Lieve stoere Alice gefeliciteerd en hopelijk volgen er meer mooie en bijzondere projecten waar jij je bijdrage aan mag leveren! X

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: