Laten we de afslag nemen…

Als ik iets geleerd heb van de mannen die ik deze maand geïnterviewd heb voor Open & Bloot, is dat kanker niet het eind van de wereld hoeft te betekenen. Natuurlijk, niet iedereen is even gefortuneerd, maar de meesten hebben er een wijze levensles uit kunnen trekken. Vanmiddag werk ik (de eerste versie van) mijn laatste interview uit. Elf prachtige verhalen heb ik dan gemaakt, elf geweldige mannen geïnterviewd die ieder hun eigen kijk hebben op de wereld die kanker heet. Terwijl ik mijn aantekeningen doorkijk, zie ik deze mooie wijsheid staan van de 53-jarige Herman:

‘Iedereen dendert maar door op de snelweg. Ik heb een afslag genomen, ben op een bospaadje beland. Natuurlijk is het hobbelig, ik struikel regelmatig, maar ik zie de prachtigste vergezichten. Anderen zien die niet, omdat ze nog steeds op die snelweg zitten.’

Met deze wijsheid wil ik de Open & Bloot-maand afsluiten: laten we allemaal meer gaan genieten van de vergezichten. Neem die afslag…

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

4 gedachten over “Laten we de afslag nemen…

  1. En put, mocht je op dat hobbelige bospaadje belanden, kracht uit al die inspirerende mensen daar die daar rondstruikelend elkaar overeind helpen en die hun angst omzetten in hoop en hun onmacht in kracht. Samen zoveel sterker dan kanker!

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: