Dooddoeners

Als je Alice heet, wordt je nogal eens geconfronteerd met het meisje in Wonderland. Nu heb ik me daar nooit écht aan gestoord, ik heb zelfs deze website een klein beetje naar haar vernoemd, maar als ik iemand ontmoet die daar meteen over begint, is dat best een dooddoener. En wat zei ik, toen de boomlange bekende zwemmer Maarten van der Weijden ineens vlak naast me stond?
‘Tjee, wat ben jij lang zeg.’
Ik denk niet dat ik indruk gemaakt heb…

Waar ik Maarten ontmoet heb?

Maarten is een van de dertig mannen die wij geïnterviewd hebben voor Open&Bloot. Ik zeg ‘wij’, want ik persoonlijk heb hem niet geïnterviewd. Indruk maken ging dus niet meer lukken na die dooddoener ;-). Wel heb ik mogen luisteren naar André, Anne, Gianni, Guido, Herman, Jasper, Koos, Mark, Piet, Remco en Wiebe en hun verhalen op mogen tekenen. Elf van de dertig mannen die laten zien hoe ze zowel krachtig als kwetsbaar zijn, die hebben moeten dealen met kanker, of nog steeds met het bijltje hakken. Een daarvan, Mark Bos, die inmiddels op 49-jarige leeftijd de strijd verloren heeft.
We worden niet allemaal honderd… Over dooddoeners gesproken.

Open & Bloot bestellen? Klik hier. Zin om op 1 november 2015 naar de boekpresentatie te komen? Vind meer informatie hier.

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: