Mijn roer om…

Voor een artikel bezocht ik onlangs drie mensen die het roer omgegooid hebben. En zo belandde ik aan het ‘eind van de wereld’, bij iemand die op een eilandje woont. Wachtend op mijn ‘lift’, stond ik mijmerend langs de waterkant te genieten van het uitzicht. En ik dacht aan mijn eigen roer, dat ook best omging dit jaar…Zeg nu eerlijk, een prachtige plek om te wonen, toch? Mij misschien iets te afgelegen, maar voor een bezoek echt genieten. Maar even over mij. Ik ging natuurlijk niet mezelf interviewen voor dit artikel, zo radicaal was de tegenstelling nu ook weer niet. Hoewel, het was best een overgang, van parttime freelance naar fulltime. Waar ik voorheen nog drie dagen per week richting Leiden ging, naar mijn werk, zit ik nu bijna altijd thuis aan mijn bureau. Gelukkig mag ik af en toe naar de mensen toe en kom ik nog eens ergens.

Een droombaan!
De gesprekken die ik heb, het is genieten. Ik zit aan de thee bij mensen die ik gisteren nog niet kende. En dat soms ook nog op bijzondere plekken. Wanneer ik die thee ga drinken, dat kan ik zelf bepalen. Ik mag de mooiste verhalen op papier zetten, soms waargebeurd, soms verzonnen, maar altijd met een doel. Een droombaan! Hoewel ik nog wel wat klusjes kan gebruiken om mezelf echt fulltime freelance schrijver te noemen, ben ik best tevreden. Had ik het eerder om moeten gooien? Nee. Alles gebeurt met een reden en op zijn tijd. Mijn roer moest er klaar voor zijn.

Hoe het omging bij de mensen die ik geïnterviewd heb? Daar moet je nog even op wachten, tot het artikel verschenen is.
Het roer om, verschijnt komend december in het lokale tijdschrift Hier! in de regio.

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

Eén opmerking over 'Mijn roer om…'

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: