Tegeltjeswijsheid

Sinds een half jaar ben ik helaas soms ‘gezegend’ met ‘iets meer tijd’ dan voorheen. Toch heb ik dit jaar minder boeken gelezen dan menig ander jaar hiervoor. Hoe dat komt? Ik presteer het best onder deadlines. Zodra die er minder zijn, ga ik lummelen…

Op de boekensite en lezerscommunity Hebban heb ik mezelf dit jaar een leesuitdaging gegeven. Hebban noemt dat een ‘Reading Challenge’, maar ik zeg het graag in het Nederlands. Veertig boeken in 2016. Om nog even terug te komen op een vorige blog: het leek mij behoorlijk haalbaar. Als doorgewinterde lezer 0,77 boek per week. Dat ging me lukken! En wat zie ik nu tot mijn schrik? Ik sta op het moment dat ik dit schrijf op 43%. Ik moet flink doorlezen wil ik de deadline halen. Een zelf opgelegde deadline, maar toch.

Wacht niet tot de bui over is, dans lekker in de regen

Dus wat ik nu ga doen? Dansen in de regen. Ik ga niet wachten tot de bui over is! Ik ga het ervan nemen en mezelf gunnen zo af en toe met mijn benen omhoog in mijn lekkerste stoel te zitten en te lezen. Nog 23 boeken in amper twee maanden. Even rekenen: bijna drie per week. Is te doen, toch?

Of hou ik stiekem van andere, ‘echte’ deadlines?

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: