Ik ben net op dreef!

Minimaal wekelijks bloggen, I’m getting into swing of things. Niks voor mij, dat ik er even wat Engelse termen tussendoor gooi. Klopt. Maar dit is ook geen blog over schrijven, dit is er een over de allereerste single die ik kocht. Van het laatste restje uit mijn eerste loonzakje (ik had namelijk ook net een nieuwe platenspeler gekocht) ging ik naar de platenzaak ‘op de hoek’ om zo’n zwarte ronde schijf te kopen.

Denkbeeldige vriendin
Ik kocht ‘Break it out’ van Lisa Boray. Grijsgedraaid is die. Omdat ik het een mooi lied vond, maar ook omdat ik tijdlang niet veel anders had dan die ene single. Lisa was dus een periode mijn denkbeeldige vriendin. Maar, ik geef het ruiterlijk toe, mijn aandacht ging naar andere muziek en ik verloor haar uit het oog. Dat mijn vriendin in de jaren negentig een top 10-hit had, is bijvoorbeeld volledig aan me voorbijgegaan…

ik-ben-net-op-dreefHands up if there’s a buzz.
Let me see what you can do on your feet.
I gotta move it, go on and make it running.
Gonna give you that fluffy breeze.

Break it out,
get into the swing of things.
Give it everything you’ve got.
Break it out,
get into the swing of things.
Give it everything you’ve got.

Ik had destijds werkelijk geen idee waar het lied over ging, vergeef me, ik was dertien. Wat wel kwalijk is, nu ik het probeer te vertalen, weet ik het eigenlijk nog niet:
‘Handen omhoog als er een buzz (?) is. Laat me zien wat je kunt doen op je voeten. Ik moet het verplaatsen, ga op en laat het rennen. Geef het die zachte bries.’

Huh?
Iemand een idee wat een buzz is? Het is maar goed dat ik geen ambities heb vertaler te worden! Het wordt me wat duidelijker bij het refrein. Getting into the swing of things, lekker op dreef komen. Er zit met terugwerkende kracht een boodschap in mijn allereerste single.

Breek er eens uit.
Er rijdt een trein voorbij, stap erin.
Geef alles wat je in je hebt en manoeuvreer uit die file.
Weg met die ‘lijn der verwachting’.
Ga voor je dromen, doe wat je wilt doen.
Zoek van mijn part je Ikigai.
Doe eens gek.

Draaf ik door? Ik ben net op dreef!

Dit is de eerste blog aan de hand van de ‘vraag van de dag’. Het antwoord op de leukste vragen van de welbekende theelabeltjes. Binnenkort meer!

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: