Onderschat Gert niet. Nooit

Massaal hebben we gestemd. Vijfendertig procent ging naar treitervlogger. Het woord van 2016. Een typisch woord van deze tijd. Wat dat betreft had nummer twee net zo goed kunnen winnen: pokémonterreur. Mijn verbazing gaat vooral naar het woord dat in België won: samsonseks. Met een overduidelijke drieënveertig procent zelfs.

Laat ik beginnen met vertellen dat ik géén idee had. Blijkbaar staat in België het televisieprogramma Samson en Gert synoniem aan een onderonsje tussen papa en mama. Dat is al een vreemde wending in deze blog, maar bedenk je dan: dit is het woord van 2016. Van nú! We hebben het hier toch over een televisieprogramma uit de jaren negentig? Is dit al zo’n twintig jaar een understatement bij onze zuiderburen en is het nu uitgekomen?

Nu had ik wel al in de gaten dat we Gert niet moesten onderschatten. Die man is slim. Heel slim. Geenszins lijkt hij op zijn sullige gelijknamige personage in de serie. Hoe hij een imperium opbouwde rondom kindervermaak. Hoe wij er allemaal jarenlang ingetrapt zijn. Naar zijn festivals gingen, naar zijn pretparken. Raakte het in de slop? Moest hij iets nieuws verzinnen om weer in the picture te komen? Heeft hij hét geheim van België onthuld? Of hebben de ouders daar werkelijk Gert Verhulst nodig om te kunnen vozen?

Heb ik hem toch nog onderschat. Die Gertje.

 

 

 

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: