Boekenwurm

Wat mijn favoriete winkels zijn, dat zal voor jullie vast geen verrassing zijn. Snuffelen tussen boeken, blurbs lezen, kijken of ik titels zie van mensen die ik ken… Ik kan intens gelukkig worden in een boekhandel. Vooral als die een beetje groot is.

Walhalla

Vorig jaar was ik in, volgens mij, de mooiste boekhandel van Nederland:
Boekhandel Dominicanen in Maastricht. Het gebouw alleen al is al het bezichtigen waard. Walhalla! Een beetje overdonderd door al het moois vergat ik zomaar een boek te kopen…

wp-1483046335657.jpgSlim scoren

Over de vraag waar ik het liefst tien minuten gratis wil winkelen, hoef ik niet lang na te denken: een boekwinkel! Ik zag direct voor me wat ik kan pakken, hoeveel ik er kan scoren en hoe ik ontzettend lekker ga lezen. Een van mijn huisgenoten merkte echter slim op.  ‘Nee joh, neem de Apple Store!’
‘Ja, mam,’ zei een ander, ‘reken maar uit hoeveel boeken je kunt kopen door alleen maar de iPhone7 die je hebt meegepakt meteen te verkopen!’

Doe toch maar…

Werkelijk geen enkele haar op mijn hoofd dacht aan de Apple Store. Ik denk dat ik daar zo wezenloos om me heen kijk, dat ik niet eens weet wat ik moet pakken. Ik heb het nog nooit mogen doen, tien minuten gratis winkelen. Maar als het me ooit ten deel valt, doe dan toch maar de boekwinkel!

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: