Veeleisend

Heb je daar weleens over nagedacht, over welk dier je voor een dag wil zijn? Ik eigenlijk nooit. Maar nu ik het toch deed, kwam ik er eigenlijk niet uit. Veel dieren hebben één voordeel en elk dier heeft wel een groot nadeel. Dus nu heb ik bedacht, kan ik niet zelf een mix maken van verschillende dieren en van allemaal een beetje zijn?

Van alles wat

Ik wil dan wel de kat zijn die op zijn pootjes terechtkomt. De hond die meer snapt dan jij denkt. De slak die altijd een huis op zijn rug heeft. De leeuw 20170120_094346.pngmet zijn indrukwekkende manen. De papagaai dit een beetje kan praten. De cavia die veel aandacht krijgt. De spin die mensen de stuipen op het lijf jaagt. De vogel die zich altijd vrij voelt. De mier die zich kan verstoppen. De aap waar om gelachen wordt. De mug die zo af en toe een beetje plaagt. De meeuw die overal schijt aan heeft. De vlinder die mensen laat glimlachen. De eend die af en toe wat te eten krijgt. De kip die eieren cadeau doet. De vos die iedereen te slim af is. De pauw die bewonderd wordt. De gifkikker die …

Wat zeg je? Ben ik te veeleisend? Oké. Doe dan alleen die spin maar. Maar wel een beetje een snelle.

Ik heb geen doodswens of zo…

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: