Lekker weer hè?

Het is vandaag code oranje, in de omgeving waar ik woon. Westerstorm. Onstuimig. Windstoten. Treinen en veerboten gaan preventief minder onderweg en Schiphol ligt zo’n beetje op zijn gat. Het weer. Het wil wat… Het doet mij in elk geval denken aan mijn favoriete uitspraak: het regent nooit de hele dag. En dat klopt. Het lijkt weleens zo, maar ergens is het altijd wel een uurtje droog, op elke regenachtige dag. Nu ik dagelijks thuis werk onder mijn letterlijke glazen plafond, zie ik ook dat er een andere spreuk op het weer van toepassing is: ‘de zon schijnt elke dag’. Zelfs op een ‘code-oranje-dag’ als vandaag.

Het is wat…

Wat is dat toch met over het weer praten? Waarom doen we dat allemaal graag, mopperen we massaal over slecht weer, klagen we als het warm is en is het voor menig mens dé openingszin: ‘Lekker weer hè?’ Zelfs de media doen er vrolijk aan mee. ‘Code rood’, ‘bladeren op de rails’, ‘tropenrooster’, ‘natste maand van de eeuw’, het zijn maar wat kreten die we regelmatig horen. Om nog maar niet te praten over weerfoto’s die bij extreme omstandigheden massaal gedeeld worden op sociale media…

(On)handig

De weerperceptie is voor iedereen anders. Ik las bijvoorbeeld dat kitesurfers de wind van vandaag fantastisch vonden. Maar in het algemeen: als je binnen zit en je ziet dat het buiten regent, is de hele dag druilerig. Ben je op vakantie, dan ga je na een regenbuitje gewoon weer naar buiten. Terwijl de meeste binnenblijvers niet eens merken wat het weer buiten doet. Ik voel en zie onder het glas die zon écht elke dag. Het wordt snel lekker warm en een verblindende laaghangende zon zorgt er soms voor dat ik mijn werk niet kan doen. Ik heb daar zo mijn hulpmiddelen voor, want als er iets is dat ik de zon absoluut niet gun, is dat onhandig zijn.

Klik!

Wat vinden jullie trouwens van mijn uitzicht? Die hoge bomen, de luchten… Dat is toch genieten? Overigens, de dag dat de foto gemaakt werd, was het druilerig. Aan de bomen zie je wel dat er niks zomers aan was. En toch scheen de zon. Eventjes, een paar minuten.

Lang genoeg om er een foto van te maken

20170204_120938.jpg

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: