Fout én oud

Het is natuurlijk puur persoonlijk: wat is goud en wat is fout? Zojuist heb ik geprobeerd een top-vijf te maken van de meest foute liedjes ooit. Wat ik bij daarbij merkte, is dat die liedjes over het algemeen fout én oud zijn. Ik moet een liedje blijkbaar heel vaak gehoord hebben om me te realiseren hoe fout hij is… In willekeurige volgorde, hierbij mijn vijf favoriete foute liedjes. Met natuurlijk bij elk een herinnering.

Waarom?

Wekenlang op een en de best verkochte single van 1981. Toch is hij fout. Hij stond bij mij destijds op een gekocht cassettebandje, wat al heel wat is, omdat je op cassettebandjes meestal ‘illegaal’ aan het opnemen was.


Polonaise!

Ik zie mezelf nog met mijn ouders en broer in optocht door de kamer lopen. Met indianentooi en cowboyhoed, dansend en zingend. Het was in mijn leven de laatste polonaise die ik leuk vond. En ik krijg acuut een glimlach om mijn gezicht als ik daar aan terugdenk.


Drama…

Heerlijk dramatisch en daarom lekker. Als je dit in een neerslachtige bui luistert, en dan ook goed luistert, dan voel je je direct opfleuren. Het kan altijd erger…


Té vrolijk

Zo vrolijk en zo fout. Ik kan elke noot meezingen, in een soort fonetisch Engels, want beter was mijn Engels niet toen dit een hit was. En dat hou ik vol… gewoon, omdat het leuke herinneringen oproept.


Gniffel

Oké van deze herinnering gaat één iemand zich schamen. Ik zal daarom geen namen noemen en niemand zwart maken. Maar hoor ik nou ‘seksbom’ of ‘kerstboom’?


Fout en oudHeb je ze allemaal aangeklikt en keihard meegezongen? Ik wel… Maar wel toen er niemand thuis was! Zeg, vertel, wat staat zeker in jouw foute top-vijf? Laat gerust een reactie achter!

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: