Ik heb zo waanzinnig …

Tien Vikingen renden, met hun schild voor hun hoofd, als achterlijken op mij af. Ik had ze niet aan zien komen, omdat ik door mijn verrekijker tuurde. De ondergaande zon, hij zakte in de verte in een bergmeertje, had mijn aandacht compleet vast.

Mission impossible

‘Pak haar,’ riep een van de stoere Vikingen. Ze vormden een kring om mij heen en dreven me in de armen van de engste.
Ik wilde vluchten en schatte mijn kansen in. Met de verrekijker, die ik nog steeds in mijn hand had, probeerde ik de Viking te meppen.
‘Wat dacht je dat je aan het doen bent?’ schreeuwde een van hen. ‘Denk je nu echt dat je nog kunt ontsnappen aan de kookpot?’
Verbaasd keek ik naar het object waar de Viking naar wees. Een kookpot, zoals je kent uit verzonnen verhaaltjes over Bosjesmannen. Monsieur Cannibale uit de Efteling, maar dan in het echt.

En het rook heerlijk

‘Jullie zijn Vikingen, geen Bosjesmannen.’ Waarom ik dacht op dit moment bijdehand te kunnen zijn, was me zelf ook een raadsel.
‘Nou, en?’ zei de enge Viking. ‘Ik heb trek in mensenvlees.’ Hij pakte me bij mijn arm en trok me in de richting van de kookpot. In zijn andere hand hield hij zijn geldbuidel stevig vast. Bij de kookpot stond al iemand klaar met een enorme lepel. Hij roerde in de pot, terwijl een ander de buil aanpakte en het in de pot leeg kiepte. Wat een zak geld leek, bleek een kruidenbuil. De geur die uit de pot kwam was niet onaangenaam. Ik snoof de lucht diep in en bedacht me dat mijn einde in elk geval geurig werd.

Moraal

Of dit goed afloopt? Geen idee! Ik werd wakker uit deze waanzinnige droom. Ik vraag me al dagen af of het iets te betekenen heeft. En wat Vikingen in hemelsnaam hebben met de Efteling. En wat het moraal is van dit verhaal.
20170120_114014.jpgEcht? Meen ik dit? Nee joh! Ik heb gewoon weer met mijn storycubes gegooid en er een ongeloofwaardig verhaal van gemaakt.

Ik ga jullie toch niet vertellen waar ik over droom!


MargotFoto dromenvanger:
Margot Hoogenboom

 

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

2 gedachten over “Ik heb zo waanzinnig …

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: