Quitte-plus

Geld maakt gelukkig? 
Zeker niet
Maar niks is ver van ideaal

Net wat meer draaien

dan quitte, 
Wat overhouden voor royaal

Zo af en toe ’n etentje 
of bloemen
En mooie boeken waar je volslagen

Jezelf in kan verliezen…

wp-1483127707609.jpgGeluk versus nuk

We zijn hier in het Westen verwend, daar ben ik me terdege van bewust. Dat we eten, drinken en een dak boven ons hoofd hebben, vinden we een soort van normaal. Natuurlijk is dat niet voor iedereen weggelegd. Er zijn, ook in Nederland, heel wat daklozen of mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Een mening daarover hebben is me te makkelijk. Het zal je maar gebeuren. Geld maakt niet gelukkig, maar helemaal geen geld, dat maakt nukkig.

En dat maakt me meer dan tevreden met wat ik heb!

PS in één week twee blogs over geluk? Tja… ik zou bijna controleren of ik soms precies 77 euro in mijn portemonnee heb!


MargotFoto geldboom:
Margot Hoogenboom

 

 

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: