Toekomst = vandaag

Als ik een glazen bol heb, wat wil ik dan zien? Eigenlijk helemaal niks. Natuurlijk wil ik een mooie toekomst! Maar wat verandert het als ik vooraf weet wat er gebeurt? Stel je weet het, maar je bent het er niet mee eens. Krijg je dan Back to the future-taferelen? Dat je probeert te voorkomen dat je toekomst een bepaalde kant op gaat? Ga je je anders gedragen als je weet wat er in het verschiet ligt?

20170201_000812.pngIk voorspel …

Ooit ben ik voor het blok gezet: het welbekende kettinkje dat mij met zijn draaien of juist niet draaien vertelde hoeveel kinderen ik op een dag zou hebben. Het ding voorspelde zelfs of het meisjes of jongetjes werden. Geen idee meer wat de uitkomst was en of het dus uitgekomen is. Belachelijke onzin vond ik het.

Ik droom, ik hoop en ik wens. Maar verwachtingen of  voorspellingen? Daar doe ik niet aan. Geef mij maar een blanco bol.

De toekomst wordt vanzelf vandaag.

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: