(Ver)veel plezier!

Verveling in vijf tips

In mijn blog Onoverzichtelijk heb ik vorige maand uitvoerig verteld over hoe verveling uit de tijd is. Maar stel dat je er nu tóch last van hebt, wat doe je dan? Beginnen met een kopje koffie of thee voor jezelf te zetten en een stukje chocola te pakken. Vervolgens lees je hier wat cruciale tips!

 1. Een boek lezen

  Lezen! Ik heb nog een aantal boeken op de welbekende ‘NTL*’ liggen, dus voor mij is het geen probleem. Maar heb jij al tijden geen boekwinkel of bibliotheek van binnen gezien? En zijn die op dit moment ook nog eens gesloten? Heb je geen e-reader die je op elk moment van de dag kunt vullen? Leen dan een boek van je buurvrouw. Je krijgt vast een kop koffie, praat je gelijk even bij. Heb je alleen grote kans dat je uiteindelijk niet aan lezen toekomt…

 2. Gezelschapsspellen

  De naam zegt het al: gezelschapsspellen doe je gezellig met meerderen. Niets leuker toch dan een potje backgammon, een middagje Monopoly of je niet ergeren bij Mens-erger-je-niet? Mocht je geen gezelschap hebben tijdens het vervelen: een potje klaverjassen op de tablet of je mobiel is ook best leuk.

 3. Nuttig …

  Misschien een beetje saai, maar er is vast wel iets te bedenken waar je jezelf uitermate nuttig mee maakt. De tuin vegen, de afwasmachine leeghalen, stofzuigen, de was opvouwen, een stuk wandelen met de hond…

 4. … of juist creatief

  Wat? Ben jij niet creatief? Natuurlijk wel! Iedereen heeft zijn kwaliteiten, misschien moet je ze alleen nog even ontdekken? Je kunt een sjaal breien, plantenbakken vullen voor de tuin, ouderwets kleuren, een gedicht schrijven, een fotoboek maken van je vakantiefoto’s, oude meubels pimpen…

 5. Vergeet 1 t/m 4!

  Save the best for last: ga jezelf vervelen! Staar uit het raam, laat je hoofd steunen op je handen, zucht even diep en zeg hardop: ‘Hè, ik heb niks te doen’.

Je kunt overigens ook mijn boek reserveren, voor een volgende keer dat je je verveelt, het is maar een tip…


MargotFoto verveeld kijkende Kira:
Margot Hoogenboom
* NTL = nog te lezen

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: