Papieren jubileum

Op  10 januari 2013 stapte ik de drempel over bij de KvK en sindsdien had ik – parttime – mijn eigen tekstbureau. Vanaf 1 mei 2016 ging de knop om naar fulltime. Vandaag is dat een jaar geleden. Dit papieren fulltime jubileum vier ik graag met… papier. Aanstaande zaterdag verschijnt mijn eigen boek. Hoeveel papier wil je hebben?

De eerste lijnen

Een volgend boek? In mijn hoofd heeft het al een vorm. Het bestaat al voorzichtig uit een aantal hoofdstukken. Het idee is er, de personages een beetje uitgewerkt. De eerste lijnen zijn gezet. Jammer genoeg is een boek schrijven heel kostbaar in uren. Hoe snel ik boeken lees, zo langzaam krijgt een boek vorm. Het ontwikkelen kost tijd. Veel tijd. En helaas heb je bij het schrijven van een boek geen idee of het ooit wat opbrengt.

Passie

20170320_143413.png

Schrijven doe je dus vooral uit passie, vanuit je hart. Van schrijven kun je niet zo snel leven. Sterker nog: je wordt wel rijk aan ontmoetingen en ervaringen, maar niet zo snel in je portemonnee. Betekent dat opdrachten die wel direct uitbetalen voorrang krijgen. Neemt niet weg dat waar ik in mijn hart meer tijd voor wil hebben een volgend boek is. Conclusie?

Jullie zijn nog niet van mij af. Het smaakt naar meer!

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: