Eh… ben ik normaal?

Gedachten lezen lijkt mij verschrikkelijk. Je wil toch helemaal niet weten of iemand stiekem je kont te dik vindt? Of eraan denkt hoe hij jou zo snel mogelijk moet kwijt zien te raken? Nee, als ik mensen echt wil gadeslaan, dan ben ik toch echt liever een dag onzichtbaar.

Bespieden en afluisteren

En waar zou ik dan, onzichtbaar, willen zijn? Ik wil wel in een pashokje rondhangen. Niet te lang hoor, ik heb geen interesse in oeverloos andermans bh te bekijken. Ik denk dat ik het snel genoeg gezien heb. Een half uurtje is meer dan genoeg! Dan wil ik een paar uur onzichtbaar aan een tafeltje zitten in een druk café ergens in een winkelstraat. Heerlijk, onbespied gesprekken afluisteren. Het liefst de gesprekken van winkelende zussen, moeders met dochters én vriendinnen. Omdat ik onzichtbaar ben, wandel ik naar een ander tafeltje als het gesprek niet boeiend genoeg is.

Overal even kijken

De hele dag mensen afluisteren is denk ik heel saai. Laat ik dan ook even in de coulissen of de kleedkamers van het theater bekijken. Omdat alle voorstellingen ongeveer tegelijk beginnen, wil ik wel in een groot theater zijn. Drie kleedkamers achter elkaar bezoeken. Het liefst wel als de artiest al omgekleed en al klaar staat. Ik wil zenuwen zien. Zien dat écht iedereen sidderend het podium opgaat. Vervolgens ga ik een aantal huiskamers af, bij gezinnen met pubers. Kijken hoe het er daar aan toe gaat.

20170119_214043.pngEh… ben ik normaal?

Aan het eind van de dag heb ik waarschijnlijk gezien dat ik een heel normaal mens ben. Dat iedereen het vervelend vindt in pashokjes. Dat iedereen zenuwachtig is, voor hij een podium op moet. Dat iedereen in een gezin met pubers op de bank met zijn eigen telefoon of tablet in de weer is, het liefst met oortjes in. Daarnaast bulk ik door het afluisteren in het café van de inspiratie voor een stuk of twintig blogs. Of zo. Ik hoop trouwens wel dat dit aanbod geldt voor één dag. Je hele leven onzichtbaar zijn, lijkt me héél frustrerend.

Kunnen we het gelijk even inplannen? Ik hou de datum direct vrij in mijn agenda!

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

3 gedachten over “Eh… ben ik normaal?

  1. Ik zou ook voor onzichtbaar kiezen! Ik zou het vooral wel grappig vinden om dan op een bankje in het park te gaan zitten met alleen twee breinaalden en een bol wol haha. Ik denk dat mensen zich wezenloos schrikken als ze twee zwevende breinaalden zien 😛

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: