De verkeerde pet

Een week een ander beroep. Daar moet ik echt even over nadenken. Maar levensvragen zijn nu eenmaal bedoeld om je aan het denken te zetten… Ik wil daarom best een week postbode willen zijn, maar dan wel als de zon de hele week straalt. Of wil ik een week #welk beroep voor een weekmeubelmaker zijn om mijn perfecte bureau te maken? Het nadeel is vast dat ik aan een week niet genoeg heb en na die week dus nog dat perfecte bureau niet heb. Laat me dan maar een uur leerkracht zijn, lang zat, maar dan wel zonder pubers, of een dagje minister president met leuke torentje, maar zonder klagende bevolking.

Dé pet

Ik wil een zanger zijn zonder stem of paardenfokker zonder paard. Verpleegster zonder lichaamssappen, boekhouder zonder cijfertjes of huisschilder zonder moeilijke randjes. Misschien elektricien, maar dan zonder schokken en vrachtwagenchauffeur in een klein autootje. Ik wil directeur zijn zonder personeel en rechercheur zonder moord…

Wat als je nu zelf vindt dat je de juiste pet op hebt?

Laten we die dan gewoon maar ophouden.

 

 

 

 

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: