Stomme vraag

Gegeneerd kijken ze me aan.
Ik moedig ze nogmaals aan. ‘Nou, wat zou je doen als je een dag meisje mag zijn? Ik verzin die vraag niet zelf hoor, het moet, van de thee.’ Ik draai de pot in hun richting.

Zucht…

Na een paar diepe zuchten krijg ik toch een reactie: ‘Met de meiden voetballen en na afloop met zijn allen

onder de douche,’ zegt er een grinnikend.
De rest is direct aangemoedigd. ‘Een rok aantrekken,’ zegt een ander.
‘Wijn drinken.’
‘Ik zou het wel weten hoor,’ zeg ik zelf, de blikken negerend. ‘Als ik een dag man was, ga ik staand plassen. Lijkt me zo handig.’ Ik zeg er niet bij dat ik laatst al een dag koning was en het toen uitgeprobeerd heb.
De mannen fantaseren verder alsof ik niks gezegd heb. ‘Als ik dan maar niet precies ongesteld ben.’ De rest barst in lachen uit.

20170121_134858.pngStop!

Oh, mocht je denken dat dit gesprek echt heeft plaatsgevonden dan moet ik je teleurstellen. In werkelijkheid keek men mij ongeïnteresseerd aan en zeiden ze iets in de trant van: ‘Hou eens op met die stomme vragen. Weet ík veel!’

Tja, het blijven natuurlijk wél pubers…

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: