Waardevol

Stel je huis staat in brand, wat neem je dan mee? Ik vind het een lastige vraag. Alles is tegenwoordig te vervangen. Oké, het kost geld, maar wat is je leven waard als je eerst spullen gaat redden?

#Welke voorwerpen mee brandOude sok

De tijd dat al je geld in je woning lag, is definitief voorbij. Al lange tijd natuurlijk, ik weet niet beter of er zijn bankrekeningen. Zelfs wekelijks een vast bedrag bij het dichtstbijzijnde bankfiliaal halen is voor de meeste mensen achterhaald. Als je al een oude sok hebt, dan is daar vast niet veel meer in te vinden.

Je leven in beeld

Je fotoboeken meenemen is een idee. Maar zie je jezelf al slepen met die hele stapel? Zelfs ik – ik heb al zo’n vijftien jaar geen foto meer ingeplakt – heb een rij boeken staan. Geen doen om daaraan te denken als je haast hebt. Want daar ga ik gemakshalve dan wel vanuit hè.

Wat is er van emotionele waarde in je woning te vinden is, is natuurlijk persoonlijk. Ik denk dat ik het hou bij de gewenste levende wezens die in mijn huis te vinden zijn.

Mijn dierbare bezit…

 

 

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

Eén opmerking over 'Waardevol'

  1. Ik zou mijn katten meenemen en verder helemaal niks. Alleen voor mijn pluizenbolletjes riskeer ik zelf verbrand te worden, voor fotoboeken ga ik die uitdaging niet aan.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: