En dat terwijl…

Niemand is een binnenmens, aldus een meneer in het reclameblok. Maar is dat zo? De reclame stelt zelfs dat we gemaakt zijn om buiten te leven. Toch is er ooit iemand die bedacht: goh, laten we huizen bouwen. En eeuwen later zijn die huizen zo goed geïsoleerd dat er bijna geen buitenlucht meer aan te pas komt.

Klimaatcontrole

Werken doen we massaal binnen. Natuurlijk, er zijn nog hoveniers, postbodes, pontbazen, fietskoeriers en putjesscheppers, maar het merendeel van de mensen werkt tegenwoordig in een pand met klimaatcontrole of airconditioning. En dat terwijl niemand een binnenmens is, aldus die meneer.

Binnenmens of buitenmensHangijzer

Buitenspelen is ook een heet hangijzer. Kinderen doen dat niet meer, volgens diverse onderzoeken en specialisten. Iedereen vindt buitenspelen belangrijk, maar weinig mensen grijpen daadwerkelijk in, bij hun kroost. Zelfs sporten wordt tegenwoordig op grote schaal binnen gedaan. Natuurlijk, je hebt nog voetbal, hardlopen en hockey, maar vooral van die laatste weet ik dat dat een half jaar in een overdekte sporthal gebeurt. En dat terwijl niemand een binnenmens is…

Perceptie

Op vakantie is men hele dagen buiten te vinden. Het ontbijt nuttigen we al op het terras en we gaan pas naar binnen als we een bed opzoeken. Tenzij het regent, uiteraard, want dan zitten we massaal binnen op het weer te mopperen. Op vakantie neemt men zich voor om thuis ook vaker buiten te gaan zitten, maar de tweede dag komt daar alweer de slop in. Het regent en naar perceptie doet het dat de hele dag. Is niet waar, maar ja. Binnen zitten we droog.

En dat terwijl…

 

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: