Wat geeft het?

Een gave is iets dat je van iemand krijgt zonder tegenprestatie. Een cadeautje dus. Het is ook de aanleg die je ergens voor hebt, iets wat je eigenlijk ook gekregen hebt. Een gave is dan namelijk iets dat je van nature in je hebt, een talent. Waar je niks voor hebt hoeven doen en waar je dus óók geen enkele tegenprestatie voor hebt hoeven leveren!

#welke gaveWaait ‘ie aan?

Je kunt nu denken dat mijn gave is dat ik best leuk kan schrijven. Het is echter niet zo dat dit een talent is dat van de een op de andere dag is komen aanwaaien, met een rode strik eromheen. Het is hooguit iets dat verstopt lag, iets dat ik zelf even moest ontdekken. En moest ontwikkelen. Welke gave ik daarnaast wil? Waarom niet gewoon tevreden zijn met de talenten die je van nature hebt?

Een beetje leuk

Zonder oefenen is een gave werkelijk niks. Schrijven is wat dat betreft net zingen. Iemand die alleen maar als gift een beetje leuk kan zingen, hoef je nog niet direct voor publiek neer te zetten. Iemand die een beetje leuk kan schrijven, is ook nog niet direct een schrijver. Ik ontwikkel graag nog even door. 

Als je uitgaat van dat een gave iets is dat je gegeven is, waarom zou ik dan een gave willen hebben die mij niet gegeven is?

Of maak ik het nu te ingewikkeld?
Ach…
Wat geeft het?

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

Eén opmerking over 'Wat geeft het?'

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: