Mierzoet en behaard

Terwijl ik zat na te denken over wat nu mijn voorkeur heeft: een bos- of een strandwandeling, kwam hij voorbij op de radio: ‘Do you want to go to the plage with me?‘ Toeval? Nee joh, dat bestaat niet. Ga je mee naar het strand?

Bos of strandwandelingOver bosmieren …

Het strand is leuk om op te lopen of om aan te eten of drinken. Lekker op een terrasje met uitzicht op zee. In de warmte op het strand liggen is niet aan mij besteed. Maar, dat was de vraag ook niet, we hadden het hier over een wandeling maken.

De boswandeling die ik recent maakte, eindigde in thee met appeltaart. Verder schijnt een boswandeling een mierzoet drankje met kokos en banaan te zijn, brr. En nu we het toch over mieren hebben. Heb je weleens een behaarde bosmier gezien? Zo’n smerig beest…

… en zeehonden

Een jaar geleden kwamen we tijdens een duin- en strandwandeling volop hertjes, hazen en konijnen tegen in de duinen en op het strand lag een zeehond. Niets om je zorgen om te maken, die zeehond lag daar elke dag, aldus een op het strand zittende expert. Thee met appeltaart na, de avond was compleet.
‘Moeten we vaker doen,’ zeiden we.
En dat deden we: precies een jaar later. De zeehond was jammer genoeg nergens te bekennen, hij lag hier toch elke dag?

Conclusie?

Wordt het nu een bos- of een strandwandeling? Ach, het is mij om het even.

Als het maar eindigt met appeltaart.

 

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: