Met een rood kringetje

Het is niet zo dat ik naar een felicitatie zit te vissen of zo, maar ik was gisteren jarig. Nu ben ik al enige tijd bezig met die idiote levensvragen op die theelabels voor mijn bloglezers te beantwoorden. Voor de vraag die ik vandaag behandel, was het simpelweg het leukst als ik hem pas na mijn verjaardag aan mezelf stelde. Nu dus.

Nieuw jaar, nieuwe doelen

Als je me dezelfde vraag vorig jaar gesteld had, weet ik niet of ik geantwoord had: ‘Mijn eerste boek moet in de winkels liggen.’ Daar kon ik een jaar geleden namelijk alleen nog maar van dromen. Inmiddels is het een feit en de recensies vallen me ook nog alles mee dus je zou denken: tijd voor een volgende stap. ‘Men’ is immers benieuwd naar ‘meer van deze schrijfster’! Een boek uitgeven is niet iets dat je elke dag doet, maar een boek schrijven ook niet. Toch is het, zo op de dag na mijn verjaardag, tijd voor nieuwe doelen. Boek twee. Ik wil voor mijn volgende verjaardag een tweede boek hebben geschreven. Een jaar de tijd vanaf nu, om hem op papier te hebben. Moet lukken, toch?

#wat voor volgende verjaardag bereikt

Effectief dromen

Ik weet van mezelf dat alleen haalbare porties effectief zijn. Zo had ik kunnen zeggen: volgende verjaardag boek twee in de winkels, maar ja, dat is iets waar ik niet alle invloed op heb. Want ondanks mijn eerste boek, is het niet zo dat je automatisch voor je tweede ook een uitgever hebt/vindt. Bovendien, er staan nog maar een paar hoofdstukjes op papier, het onderwerp is nog niet meer dan een idee en de hoofdpersoon staat me nog niet helder voor de geest. Over een jaar evalueren?

De datum staat alvast gemarkeerd in mijn agenda, met een rood kringetje.

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

2 gedachten over “Met een rood kringetje

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: