Winnaarsmentaliteit

Het duurt nog even, maar in 2020 zijn er weer Olympische Spelen. Nu heb ik nooit de illusie gehad een Olympische medaille te halen, maar geef toe: niks is onmogelijk. Dus als je mij vraagt in welke sport ik een olympisch atleet wil zijn, dan probeer ik in te zetten op iets nieuws. Iets waarin nog niet mega veel sporters goed in zijn. Iets waarin ik de meeste kansen maak.

20170627_111133.pngWelkom nieuwe sporten

Ik heb nog een dikke twee jaar voor het zover is, dus ik kan gaan trainen. Dus nu dacht ik: welke sporten zijn er nieuw in 2020? Die zijn immers al goedgekeurd en vastgelegd. Tot mijn verbazing zijn het deze zes: mannen honkbal, vrouwen softbal, klimsport, surfen, karate en skateboarden. Oké, skateboarden en klimmen zijn misschien nog niet zo oud, maar de rest is toch al weleens geweest op die Olympische Spelen? Ik kan me bijvoorbeeld nog een gebruinde Nederlandse windsurfer met een medaille herinneren uit de jaren ’80.

Sportvrouw van het jaar 2040?

Die sporten zijn dus al te groots, daar zijn té veel mensen goed in: mission impossible. Nu zat ik te denken, ik kan wel iets nieuws bedenken, maar met een beetje training ben ik vast goed in jeu de boules. Maar dat is een beetje een sport voor gepensioneerden. Kunnen we dan pleiten voor jeu de boules als nieuwe sport in 2040?

Ga ik in mijn vakantie alvast een beetje oefenen.

 

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: