Kattennamen

Je hebt Snip en Snap, Jip en Janneke, Bassie en Adriaan, Bert en Ernie, Barend en Van Dorp en Saskia en Jan (of was het Saskia en Jeroen?) Deze duo’s hebben een klik met elkaar óf juist niet. En soms ontmoet je ineens iemand waarbij je dat ook hebt, een klik. En waarmee je ineens besluit: wij kunnen iets samen. En dus, mag ik u voorstellen: José en Alice. Of Van Winden en Bakker, daar zijn we, bij de start van het schrijven van deze blog, nog niet over uit.

De aftrap

Omdat mijn naam met een A begint, mag ik aftrappen. Of had het een andere reden, José? Ik vraag me aldus af, wat is dat nu eigenlijk, een klik hebben met iemand? Wat voor de hand ligt: je voelt je prettig bij iemand waarmee je een klik hebt. En je vindt het leuk om diegene nog weer te ontmoeten. Bovendien: je houdt van dezelfde dingen. Tenminste: zo lijkt het. Want eerlijk is eerlijk, hoe vaak hebben wij elkaar nou gezien José? Is het nog op één hand te tellen? Toch voel ik die klik. Een klik met iemand hebben is voor mij namelijk ook een bron van herkenning. De overeenkomsten tussen José en mij zijn talrijk: we hebben beide ons eerste boek -bij dezelfde uitgever- uitgegeven op 6 mei 2017, we zijn ooit in hetzelfde jaar geboren, hebben drie kinderen, wonen in dezelfde provincie én hebben eenzelfde soort bedrijf. Er is vast meer, maar hoeveel herkenning wil je hebben?

Jut en Jul

Als er iets is waar ik overigens géén klik mee heb, is het katten. Maar waarom heet dit verhaaltje over een klik hebben dan eigenlijk ‘Kattennamen’? Al die duo’s die ik opnoemde, hebben de twijfelachtige eer om vernoemd te worden. Niet door trotse ouders, maar, let op, door katteneigenaren. Die namen krijgen dan een Jut-en-Julfunctie. Het hoort bij elkaar, maar het is eigenlijk maar een raar stelletje. Om nu te voorkomen dat José en ik te vergelijken zijn met Jut en Jul, stel ik voor dat we creatief aan de slag gaan met het verzinnen van een naam voor onze gezamenlijke blog. Bakwind bijvoorbeeld. Of Windbak, Josal, Aljoicesé, Jalijecoé… Het is toch allemaal niks? Mijn vraag aan jou voor jouw antwoord op deze blog is: wat vind je van ‘Gebakken Lucht’?


Bakker van WindenBakker van Winden is een ‘ouderwetse’ briefwisseling tussen José van Winden en Alice Bakker. De ‘penvriendinnen’ laten met liefde iedereen meegenieten van hun wel en wee. Bakker van Winden snijdt ze dik en bakt ze bruin!

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

Eén opmerking over 'Kattennamen'

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: