Mis je haar?

Sinds kort woont mijn dochter in het buitenland. Niet definitief hoor, voor een jaar. Ze heeft het daar heerlijk, we hebben regelmatig contact en het is goed zo. ‘Mis je haar?’ vragen mensen mij met regelmaat. Eh … 

Uitvliegen

Is het raar om die vraag met ‘nee’ te beantwoorden? Natuurlijk, het is een beetje stiller in huis, het is supergezellig als ze er is en ze blijft altijd welkom, maar ze is geen kleuter meer. Op een gegeven moment vliegen je kinderen uit, of dat nou definitief is of tijdelijk, daar werk je als ouder én als kind toch al jaren naartoe? Ben ik een ontaarde moeder als ik zeg dat ik er juist van geniet dat mijn kind het daar leuk heeft? Dat dacht ik dus niet.

Geniet, dochter, maak er een mooi jaar van!

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

Eén opmerking over 'Mis je haar?'

  1. Idd. Als ze geboren worden begint het loslaten al. Eerst op schoot bij een ander. Dan naar school en vriendjes.later de eerste keer stappen, en zo steeds langer en verder. Maar heel belangrijk, ze komen nog steeds GRAAG thuis.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: