Multitasking

Bakker van Winden, erg leuk José, maar de oplettende lezer heeft natuurlijk al ontdekt dat de blog al deze stevige ‘winkelnaam’ gekregen heeft. En een mooi onderschrift ook: we snijden ze dik en bakken ze bruin. Hoewel ik in mijn omgeving natuurlijk direct de opmerking kreeg dat die boterhammen op het plaatje helemaal niet zo dik gesneden zijn … Wie let dààr nou weer op? Maar o jee José, een dikke deuk in ons overeenkomstenlijstje. Ik moest opzoeken wat bingewatchen betekent! De televisie speelt namelijk nauwelijks een rol in mijn leven …

Druk, druk, druk

Hoe het zit met het achterlopen in Oude Wetering betreffende series kan ik je dus eigenlijk niet vertellen. Het is niet zo dat ik helemaal nooit een serie gekeken heb, maar sinds mijn Woordenland een wat drukker bestaan leidt, is de televisie naar de achtergrond verdreven. Ik zit liever met een luisterboek een lullig spelletje te doen op mijn tablet. Want ja, daar zijn wij vrouwen goed in hè, altijd moeten we bewijzen dat we minstens twee dingen tegelijk kunnen.

Deadlines

Kun jij dat ook José, alles tegelijk doen? Weet je wat ik onlangs las? Dat multitasking tijdverspilling is. Je kunt namelijk niet voor de volle honderd procent met tien taken tegelijk bezigzijn, waardoor je alles maar half doet. Toch is dat wat ik vaak doe, door elkaar werken, drie klussen tegelijk oppakken en dan ook nog eens alles tegelijk af willen hebben. Van mijn zelfopgelegde deadlinelijstje kan ik soms naar worden. Mezelf schuldig voelen dat iets niet klaar is, terwijl niemand mij verteld heeft dat iets per se vandaag af moet. Ja. Ikzelf.

Nuttig besteed

20170921_155803.pngSinds kort heb ik een leuke nieuwe werkplek buiten de deur. Een plek waar ik heel effectief werk en waar ik uitzicht heb over de A4, een snelweg die constant vaststaat. Die mensen staan in de file en ik maak meters, zo ongeveer. Heb ik toch het gevoel dat ik mijn tijd nuttiger besteed dan zij. Hoewel? Ik zou in die file bezig zijn met op de weg letten, naar de bestuurders naast/voor/achter me kijken, een kop thee drinken én naar een boek of de radio luisteren. Zucht. Word jij ook weleens moe van jezelf?


Bakker van WindenBakker van Winden is een ‘ouderwetse’ briefwisseling tussen José van Winden en Alice Bakker. De ‘penvriendinnen’ laten met liefde iedereen meegenieten van hun wel en wee. Bakker van Winden snijdt ze dik en bakt ze bruin!

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

Eén opmerking over 'Multitasking'

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: