Vijf voor twaalf

Vorig jaar had ik een dramatische leesdip. Voor mijn doen dan. Ik deed net mee met de Hebban Readingchallenge en van de veertig boeken die ik me voorgenomen had te lezen, las ik er ‘slechts’ negenentwintig. En dat terwijl ik tijd zát had.

Dansen in de regen

tegeltjeswijsheid

In mijn blog Tegeltjeswijsheid schreef ik in november 2016 dat ik niet tot lezen kwam, juist omdat ik zoveel tijd had. Dat ik een voorkeur heb voor lummelen als ik niet veel te doen heb. Ik nam mezelf destijds voor om te ‘dansen in de regen’: met mijn benen omhoog en even in twee maanden tijd drieëntwintig boeken lezen. Het mislukte. Uiteraard.

Het gaat er niet om te wachten tot de storm voorbij is, maar om te leren dansen in de regen.

Haast

Dit jaar heb ik het drukker dan ooit. Veel werk, er zit veel tijd in de promotie voor SDWMW én ik lees dus heel veel. Begin 2017 gaf ik mezelf wederom de uitdaging veertig boeken te lezen. Het bewijs op mijn stellige bewering in die blog in 2016 is geleverd: hoe minder tijd, hoe meer functionaliteit. Op dit moment heb ik mijn doel namelijk al ruimschoots overtroffen, verdubbeld zelfs. Welk doel moet ik mezelf in 2018 in godsnaam stellen?

Om er nog maar een paar tegeltjeswijsheden in te gooien: wat geen haast heeft, is niet belangrijk, zegt men. Maar als het om boeken lezen gaat, is het blijkbaar weer vijf voor twaalf …

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: