De vruchten plukken

Er zijn steeds minder vogels in mijn tuin. Dit komt omdat er steeds minder echt hoge bomen in de nabije omgeving zijn. Ik weet nog dat mijn oude buurman ooit trots vertelde hoeveel soorten hij al gezien had, dat jaar. Dat was vroeger …

Groen, groen, groen

Hoe krijg je nou meer vogels in je tuin? Meer groen lijkt een eenvoudige oplossing, maar weet je hoeveel mensen een versteende achtertuin hebben? Dan moet je als dierenliefhebber dat al compenseren door in jouw tuin een dubbele hoeveelheid te zetten. Vogels houden ook van insecten. Zet je planten in je tuin waar insecten op afkomen, dan komen daar weer vogels op af. De circle of life… 

Kringloop

Wat vogels ook héél erg leuk vinden is water. Nu ben ik in de gelukkige omstandigheid een slootje aangrenzend aan mijn tuin te hebben, maar heb je dat niet, denk dan aan een vijver, of eenvoudiger, een waterbad op je tafel. Daarnaast kun je vogelhuisjes ophangen of neerzetten, kun je vogels voeren of kun je schuilplaatsen voor ze creëren. En natuurlijk houden dieren van fruit. Dus plantte ik onlangs een prachtige nieuwe, volwassen fruitboom. Hopen dat de circle of life snel de vruchten kan plukken!

Onnozele voetnoot: gelukkig eten vogels niet ál het fruit op.


Margot
Foto: Margot Hoogenboom

 

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: