De Solitaire Dichtbij

Uit het gepeupel, het plebs en het gedrom
Weg van ‘t klootjesvolk, klaar met de zwerm
Van het gebaande pad, een extra rondje om
Vandaag ben ik solo, alwaar ik het gekerm
van d’anderen niet hoor

De omvangrijke wereld in, scheer ik tevree
Tot ik bedenk, solitair zijn? Wat convulsief!
Morgen weer vertrouwd met d’meute mee
Daar ‘we’ gezamenlijk volstrekt constructief
en dichtbij zijn


De solitaire dichtbijN.a.v. kunsttentoonstelling MADE, thema Dichtbij 16 en 17 december in Roelofarendsveen, waarop ik samen met Sonja Zoet – zij maakte een prachtige pentekening van een bij – exposeer met dit gedicht. Kom dichtbij, kom het resultaat bekijken!

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: