Volkswijsheden

Je kunt veren op verschillende plekken steken met positief resultaat. Of je nu een veer in iemands hoed of muts steekt, je laat daarmee zien dat je blij met diegene bent. Steek je hem in de kont, dan is het zelfs de overtreffende trap van blij: daarmee geef je aan dat je diegene overdreven prijst. Het is dan ook best overdreven, om op die plek ‘zomaar’ te zijn. Voor je het weet, wordt er iets over je gepost in combinatie met #metoo!

Boze tongen

Wil je iemand afzetten, dan trek je hem een veer uit zijn staart. Heeft iemand een schadepost dan laat hij een veer. Kun je nog een veer uit je mond blazen, dan betekent dat dat je nog niet tot het gaatje gegaan bent en je energie te over hebt. Terwijl boze tongen juist beweren dat je dan zwak bent of juist heel arm. Ik hou van spreekwoorden, maar hé, volkswijsheden het zijn ook niet meer dan uitdrukkingen, ik zou er geen veer voor laten!


Margot
Foto: Margot Hoogenboom

 

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: