Mijn weer voor maar morgen

Ken je die testjes op Facebook? Ik geef toe: ik doe ze ook. Stiekem. En deze wil ik delen, alleen niet direct op mijn FB-tijdlijn. Dit zijn mijn meest gebruikte woorden daar in 2017: mijn weer voor maar morgen!

Rondstrooien

Ach, ik weet ook wel dat ik de combinatie ‘Slapen doen we morgen weer’ heel vaak gepost heb op sociale media. Misschien zelfs té vaak. Ik heb mijn volgers er gék mee gemaakt. Die titel net zo lang rondgestrooid, tot al mijn vrienden mijn boek kenden of misschien zelfs gekocht hadden.

Wat? Heb je hem nog niet? Je kunt hem bij mij bestellen!

Geintje natuurlijk, maar aangezien je als schrijver zelf je grootste pr-agent bent, moet je eigenlijk wel. Vreemd dus, dat ‘slapen’ en ‘doen’ aanzienlijk kleiner zijn dan ‘morgen’ en ‘weer’. En waar is ‘we’?

Bijzonder…

Dat ik erg van mijn werk hou, is hier niet direct in te zien: het is de zaterdag die ik het meest noem. Hoewel ik het ook vaak over ‘vandaag’ heb én uiteraard over ‘morgen’. En natuurlijk ben ik blij met de vermelding voor ‘boek’ en ‘boeken’. Maar het meest bijzonder vind ik ‘voor’. Gebruik ik dat woord écht met regelmaat? Na wat research kan ik zeggen: nee. Tenminste, niet zo vaak dat het een plek ik de top vijf verdient. Gelukkig maar, want dat betekent vast dat ik het meest nietszeggende bijvoeglijk naamwoord zo vaak toepas als hier beweerd wordt!

‘Leuk’ testje…

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: