Op zoek naar geluk

Geen plant wordt zo vaak gezocht als een klavertjevier. En dat terwijl de klavertjevier als plant officieel helemaal niet bestaat! Wees eens eerlijk: heb jij de bovenstaande foto ook eerst goed bekeken of vluchtig gezocht naar die ene speciale?

Geluk =

Een klavertjevier is een mutant van het eenvoudige witte klaver, die normaal gesproken slechts drie deelbladeren heeft. Heeft hij er vier, dan staat het plantje volgens legendes voor de vier symbolen hoop, vertrouwen, liefde en geluk. Wie een klavertje vier zoekt, zoekt dus geen hoop, vertrouwen en liefde, maar specifiek naar het vierde symbool: geluk. Nu vraag ik me af, waarom zoek je geluk met je hoofd gebogen, gericht naar de grond? Volgens mij zit geluk in wat je hoort of wat je ziet. Geluk is  leven en tevredenheid. Geluk is hoop, vertrouwen én liefde. Kortom: hoofd op, neus in de wind en ogen wijd open.

Geluk zit in de lucht!

Ooit is er een klavertjezesenvijftig gevonden, volgens het Guinness Book of Records. Ik vraag me af hoe wanhopig de vinder ervan op zoek was naar een flink portie geluk…


Margot
Foto: Margot Hoogenboom

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: