Patat met vliegtuig

Een vliegtuigspotter is iemand die de bewegingen van vliegtuigen volgt. Om er foto’s van te maken, om te registreren wie of wat er voorbijvliegt of om het radioverkeer af te luisteren. Een spotter is bij uitstek iemand die van vliegtuigen houdt. Of van de frietjes die de frietkraam verkoopt op de parkeerplaats, vlakbij het vliegveld.

Patat met

Ergens diep in mij zit een herinnering dat ik met mijn vader ooit eens ben gaan vliegtuigspotten. Ik ga het toch eens met hem bespreken. Wat deden we daar? En was het eenmalig of gingen we er vaker naartoe? Ik kan me in elk geval vooral die puntzak friet herinneren, die ik kreeg. Met mayonaise in zo’n hoeveelheid, dat je het niet met schone vingers op kon eten. De puntzakken met een apart sausvakje waren nog niet uitgevonden. Het zou zomaar kunnen dat ik daar besloot dat ik voortaan patat zónder at.

Smoes

Naar mijn idee is het maar een verdachte hobby, dat vliegtuigspotten. Waarom zou je alles van die dingen willen weten? Waarom zou je het bijhouden? Noteren? Of sterker nog: ze afluisteren? Loopt dat niet in de gaten, bij autoriteiten? En waarom zou je er een foto van maken? Omdat de lucht toevallig mooi is en het vliegtuig en contrasterend in afsteekt soms? Tja, dat is natuurlijk een goede reden. Verder zou ik spotters aan willen raden vooral te verkondigen dat ze daar voor de friet komen.

Je weet maar nooit.


Margot
Foto: Margot Hoogenboom

Actie!

Vijf

Tekstbureau in Woordenland bestaat vijf jaar. Tot 10 februari 2018 rekent Alice geen verzendkosten, als je een gesigneerd boek bestelt! Klik op hartenvijf voor meer informatie.

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: