Flabbergasted!

Ik ben een bloemenmeisje. Niet alleen ben ik een kwekersdochter (overigens kweekte mijn vader potplanten), ook heb ik jarenlang op de redactie van ‘groene’ tijdschriften gewerkt. Het heeft het misschien wat extra aangewakkerd. Maar buiten dat: ik ben gewoon een bloemenmeisje. Mij maak je blij met … bloemen!

Schoonheid

Flabbergasted3Onlangs hoorde ik iemand in mijn omgeving zeggen: ‘Ik hou niet van bloemen, want die zijn al dood voor je ze in een vaas zet.’ Had ze het over droogbloemen, dan had ik het nog begrepen. Flabbergasted2Die bloemen krijgen inderdaad een soort van uitstel van executie. Ze ruiken niet zo lekker als frisse bloemen. Toch is het bedoeld om de schoonheid van bloemen nóg langer vast te houden. Ik hoef geen droogbloemen in huis, dat geef ik toe, maar toch heeft het wel wat. Ergens.

Bloemen houden van mensen …

FlabbergastedMaar nu die persoon die niet van bloemen houdt. Ik. Was. Flabbergasted! En het was géén man! Ik wist niet dat ze bestonden, de mensen, en dan vrouwen in het bijzonder, die je níet blij maakt met bloemen. Die níet ontzettend blij worden van al die vrolijke kleuren, die níet het gevoel hebben dat er van ze gehouden wordt als ze een prachtige bos krijgen. Weet ze dat die bloemen wel van haar houden? Drijf ik door? Ga zelf maar eens googelen op ‘ik word niet blij van bloemen’ ik zweer je: het woordje ‘niet’ haalt Google er zelf uit …

… en ik ben een bloemenmeisje

 


Margot
Foto’s droogbloemen:
Margot Hoogenboom

 

Actie!

Vijf

Tekstbureau in Woordenland bestaat vijf jaar. Tot 10 februari 2018 rekent Alice geen verzendkosten, als je een gesigneerd boek bestelt! Klik op hartenvijf voor meer informatie.

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: