Rood

Ik heb iets met rood. Ik kan het niet uitleggen, het is gewoon zo. Je kunt het ook zien aan mijn website, aan mijn logo en – voor mensen die mij weleens bezoeken – in mijn huis. Maar wat zegt dat over mij als persoon? Volgens onderzoek zijn mensen die van rood houden mensen die van alles of niks houden.

Vurig!

RoodEen roodliefhebber kan iedereen motiveren met een oneindig enthousiasme.  Is iemand die alles met passie, ambitie, grondig en doordringend doet.  Natuurlijk, het is een open deur: rood staat voor vurig, voor liefde en voor kracht. Ik, als fan van de kleur rood, heb een sterk gevoelsleven, maar dat gevoelsleven is wel wat gesloten. Zegt men. Stof tot nadenken.

Stilstaan voor de liefde

Het is niet zo dat rood slechts rozengeur en maneschijn is:  ik ben agressief, impulsief, snel met oordelen, rusteloos en niet erg objectief. Ik verberg mijn ware gevoelens naar de buitenwereld en heb een open en ongecompliceerd karakter. Pff.

Krijg je rode rozen, dan krijg je liefde. Staat het stoplicht op rood, dan sta je stil. Rood staat voor schaamte, boosheid en bloed. Tja, je lievelingskleur. Het is net een horoscoop.

Het is maar net hoe de sterren staan …


Margot
Foto: Margot Hoogenboom

 

 

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: