Van koud water word je nat

Zijn er personages in je boek die verdacht veel op jou lijken? Deze interessante vraag stelde José mij in haar blog Lichter. Ik moest er lang over nadenken. Zelfs de harde schijf opzoeken waar het schema van Slapen doen we morgen weer op staat, om alle personages weer voor me te halen. Eh …Nee?

Wijsheid

De moeders in mijn boek lijken volgens mij niet op mij. De een gaat gewoon slapen terwijl haar dochter iets vreselijks meemaakt, de ander verliest een dochter en daar kan ik me gelukkig helemaal niks bij voorstellen. Wel staat er een van mijn befaamde uitspraken in het boek:

Van koud water word je nat. Van warm water schoon.

Van koud water word je natIk hoor het mezelf nog roepen tegen mijn kinderen, toen ze nog klein waren. (Jezelf) schoonmaken doe je niet met koud water. Een wijsheid die rechtstreeks uit mijn broekzak kwam, want waar haal ik dat vandaan? Ik heb het net even opgezocht, de grootste fout die je op schoonmaakgebied kunt maken, is dweilen met warm water, kopte nu.nl nog geen jaar geleden. Tja, daar ga ik dan. Toch: geef mij maar een warme douche!

Eigenschap

Ik ben gek op oude wijsheden. Het linkje dat ik net hierboven gaf van nu.nl staat er vol mee. Ik zie daarin nu dat ik werkelijk alles fout doe. Oeps! Gelukkig lees ik ook dat niemand meer aan de grote schoonmaak doet. Pfff. Ik voelde me al schuldig. Laat ik een bekentenis doen in dit genre: ik word onrustig van rommel. Dat is in het dagelijks leven een prima eigenschap, maar als ik op vakantie ben een ergerlijk trekje. Want waarom moet die tafel op vakantie ook altijd leeg zijn? En waarom is het erg als ergens schoenen slingeren? Het zijn negatieve gedachten die de sfeer beïnvloeden. Maar ja, wat doe ik er aan?

Opruiming

Chaos in mijn omgeving betekent chaos in mijn hoofd. En dat is wat mij ertoe drijft om altijd alles op te willen ruimen. Heb jij daar ook last van? Vandaag heb ik een niet zo productieve dag. Nu ik om me heen kijk, weet ik waar dat van komt: het is een bende op mijn bureau. De hele week was ik druk met opdrachten afronden, vandaag zijn die klaar en had ik een dagje bloggen en aan mijn boek schrijven op het programma staan. Dat kan ik dus niet met rommel aan en in mijn hoofd. Dus chop chop, aan de slag. Ik ben weg, even mijn bureau opruimen …


Bakker van WindenBakker van Winden is een ‘ouderwetse’ briefwisseling tussen José van Winden en Alice Bakker. De ‘penvriendinnen’ laten met liefde iedereen meegenieten van hun wel en wee. Bakker van Winden snijdt ze dik en bakt ze bruin!

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

2 gedachten over “Van koud water word je nat

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: