Mijn naam is …

Met regelmaat wordt mijn naam verkeerd uitgesproken. Omdat dit al gaande is sinds zo’n beetje de middelbare school en ik me er nooit erg druk om heb gemaakt, houd ik het blijkbaar ook zelf in stand. Maar ja, om nu iedereen die ‘Alies’ zegt te verbeteren…

Mijn naam is
Wonderland

Het is een beetje een vice versaverhaal. Kennen mensen mij namelijk niet van ‘papier’ dan is de kans groot dat ze mijn naam verkeerd spellen…

Sinds ik in 2013 mijn eigen bedrijf begon, is de verwarring wel minder geworden. Blijkbaar is het vrij duidelijk dat het niet ‘Alies’ in Woordenland is, maar net als het meisje Wonderland, ‘Ellis’ in Woordenland. Begrijp me niet verkeerd: ik ben heel tevreden met mijn naam. Bovendien, je bent wat dat betreft nu eenmaal overgeleverd aan wat je ouders voor je bedacht hebben.

Inruilen

Een aantal decennia geleden ging ik samenwonen met een man wiens voornaam met regelmaat verkeerd geschreven wordt, wiens achternaam diverse spelmogelijkheden heeft, in een straat die bijna niemand in één keer goed schreef. De man is nog steeds mijn man, alleen de straat heb ik ingeruild voor – qua naam – een van de meest normale straten die er bestaat. Mijn achternaam heb ik overigens nog nooit hoeven spellen… En die voornaam?

Ach. Ik luister lekker naar allebei.

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

2 gedachten over “Mijn naam is …

  1. Leuk Alice. Deze korte verhaaltjes. Kun jij me ook vertellen wanneer en waar jij je workshops geeft.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: