Zeg je nou dat ik lieg?

Tegen mij zeggen dat ik lieg? Je kan mij niet bozer maken! Verzwijgen, dat doe ik inderdaad wel. Want net als jij zeg ik niet op Facebook als er iets mis is. Ik kampte onlangs met een vreselijk nare oorontsteking. Geen Facebookvriend die het in de gaten had.

Langzame rijders vs. geluksvogels

Je hebt een nare tijd achter de rug José, ik wil niet met je ruilen. Vooral je zus verliezen op zo’n jonge leeftijd is onmenselijk zwaar. Helemaal niet raar, dat jij je even op de ‘langzaamverkeerstrook’ bevindt. Logisch. Vooral op deze voet doorgaan, tot je voelt dat je weer in kunt voegen. En als je het zo bekijkt, vind ik de vrijheid van het ondernemen inderdaad ook heerlijk. Je hebt gelijk, geluksvogels zijn we! Maar ja, dat ik met die oorontsteking geen hol uitvoerde, kwam eigenlijk niet goed uit voor mijn portemonnee. De keerzijde.

Gek op verandering

Denk ik in geld? Nee, eigenlijk niet. Ik ben er nog steeds goed in mijn werk te goedkoop te verkopen. Wat dat betreft ben ik een ondernemer van niks. En werken wanneer het uitkomt? Ach ja, ik werk elke dag. Soms begin ik een uurtje later. Een uur eerder opstaan, zoals jij deed, dat is voor mij een ware kwelling. Maar hé, ik doe wat ik leuk vind en alleen daarom ben ik inderdaad retegelukkig. In mijn arbeidzame leven ben ik vijf keer weggereorganiseerd en heb ik er vijf keer iets leukers voor teruggekregen. En dat heeft mij geleerd dat reorganisatie een positieve omstandigheid is. Niet alleen een eufemisme, het is zelfs heel verfrissend!

Degelijk

Maar ik zou Alice niet zijn als bovenstaande niet heel tegenstrijdig is. Want hoe gek ik ook ben op veranderingen, aan de andere kant ben ik hartstikke standvastig. Al meer dan dertig jaar bij dezelfde man bijvoorbeeld. Een van mijn beste vriendinnen is dat al een dikke veertig jaar. En in postcodegebied 2370 woon ik al mijn hele leven. Is het koppig? Of eerder hardnekkig? Of moet ik ook daar een eufemisme voor vinden en noem ik het trouw en onverstoorbaar? Wat zeg je? Degelijk? Gruwelijk! Ach ja, als de basis maar goed is…

Hoe zit het eigenlijk met jouw basis, José?


Bakker van WindenBakker van Winden is een ‘ouderwetse’ briefwisseling tussen José van Winden en Alice Bakker. De ‘penvriendinnen’ laten met liefde iedereen meegenieten van hun wel en wee. Bakker van Winden snijdt ze dik en bakt ze bruin!

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: