Gratis tip!

Voor alle wannebeeschrijvers heb ik een tip: doe mee aan schrijfwedstrijden. Het is leerzaam, je vindt uit of jouw schrijfsels potentie hebben en soms krijg je zelfs feedback van de jury. Niet altijd, dat geef ik toe. Win je publicatie? Dat is echt een kroon op je werk. Want dat is vaak de prijs die je krijgt: jouw verhaal in een verhalenbundel.

Vooral doorgaan!

Mijn eerste vier gepubliceerde verhalen waren naar aanleiding van zo’n wedstrijd. Hoe het voelt om gepubliceerd te worden, dat kun je denk ik wel raden. Het is dé beloning voor hard werken. Daar blijft het bij, je moet jezelf geen illusies maken. Bij mij wakkerde het in elk geval wél aan dat ik doorging.

Waardering

Vooral wedstrijden met een specifiek thema zijn een uitdaging. Wat dacht je van de bundel ‘Oude vrouwen en de geur van chrysanten’, waar ik destijds Vergane Glorie in gepubliceerd kreeg. De titel was het gelijknamige thema. Lastig! Maar daarom extra leuk om eraan mee te doen. En nóg leuker om daarvoor waardering te krijgen.

Grijze klever

Mijn uitgever Godijn Publishing heeft nu een wedstrijd lopen met zo’n lastig thema. Grijze Klever.  Een grijze klever is iemand die nooit iets nieuws doet en bijvoorbeeld al veertig jaar bij dezelfde baas werkt. Geen avontuur. Ik tip jullie om aan deze wedstrijd mee te doen. Een lastig thema, maar daarom extra leuk.

Ik mag dit keer niet, omdat ik dit keer in de jury zit. Preek ik dan voor eigen parochie? Geenszins. Hoe meer mensen meedoen …

hoe moeilijker het voor ons wordt…

 

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: