Fladderen

Een rups is een eetmachine, lees ik op de website van de Vlinderstichting. Het beestje is druk met zich vol eten en genoeg energie te krijgen om tot volledige wasdom te komen. Natuurlijk, we kennen allemaal Rupsje Nooitgenoeg, die op weg ging om eten te zoeken en zich daarmee ongans at.

Ontpoppen

Dat een rups uiteindelijk een wolk van een vlinder wordt, mag bekend zijn. Maar daarvoor moet hij eerst allerlei fases door. En daar komt het punt dat mensen zich graag met het beestje vergelijken. Niemand ziet zichzelf als volpropper, maar iedereen wil graag ontpoppen van rups tot vlinder. Ontzettend veel metaforen vind je op internet, iemand die haar cocon wil openknippen om tot wasdom te komen, iemand die zich bevrijd voelde omdat hij zijn vleugels eindelijk kon spreiden of iemand die graag als een vlinder weg fladdert als het allemaal even tegenzit.

Metamorfose

Fladderen

Interesse in hoe je nou een vlinder kunt worden, als je nog een rups bent? Bekijk dan dit filmpje. Het is toch net een enorme verbouwing? Eerst moet alles lelijk worden voor het een beetje opknapt. Ik vond het angstaanjagend hard werken en heb daarom een besluit genomen. Ik ben best dapper en heb geen vliegangst. Maar ik voel me prima in mijn cocon.

De rest van mijn leven blijf ik rups.


Margot
Foto: Margot Hoogenboom

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: