Aan ‘flarden’, in recordtijd…

‘Voor het volgende BOEK10 Event ben ik op zoek naar een jurylid voor de schrijfwedstrijd BOEK10. Wie lijkt dit leuk om te doen?’ schreef Elly Godijn. Het wereldrecord mailtjes beantwoorden staat op mijn naam. Twee minuten: ‘Lijkt me fantastisch!’

Avontuurlijk

Dat was 11 december 2017. Elly had het over de schrijfwedstrijd Grijze Klever en de andere juryleden waren zijzelf en Germ Bot. Een Grijze Klever is iemand zonder avontuur. Ik weet inmiddels: jurylid zijn is absoluut avontuurlijk. We zijn nu bijna een jaar verder, het gelijknamige boek is verkrijgbaar en als ik eerlijk ben: het is écht tof geworden.

Spirituele ervaring

‘Doen jullie weer mee,’ vroeg Elly een dag na het verschijnen van Grijze Klever in het jury-whatsappgroepje. Een minuut, dit keer. ‘Ja, graag!’ Wat is dat toch, met mezelf zonder nadenken veel werk op mijn hals halen? Want ondanks dat wat me ‘fantastisch’ leek, daadwerkelijk ‘fantastisch’ is: het is wél een kluif werk. Van de vijfentwintig verhalen in de uiteindelijke bundel, komt een dikke veelvoud binnen ter beoordeling. En elk verhaal verdient evenveel aandacht. Zoals Germ op het podium in schouwburg Het Park in Hoorn al zei: ‘Het zorgde voor een bijna spirituele ervaring waarbij ik mijzelf een grijze klever begon te voelen.’

Losse eindjes

Dit keer heeft de verhalenwedstrijd het bijzondere thema ‘Rafels’. Ik ben écht benieuwd welke spirituele ervaring we als jury dit keer beleven. Kom maar op, met alle ‘stukjes’, laat onze mailbox maar tot de ‘draad’ ontploffen zodat we als jury ‘aan de rand uiteenvallen.’ Ik zit er klaar voor! En eigenlijk weet ik nu al wat ik zeg als Elly vraagt of ik het nóg een keer wil doen. ‘Tuurlijk’. Ik ben benieuwd, is dat record nog wel te verbreken, denk je?


Blog is eerder verschenen in de nieuwsbrief van Godijn Publishing. Interesse in deze nieuwe BOEK10-schrijfwedstrijd? Houd de Facebookpagina van het evenement in de gaten.

Rafels | 50 longlist namen | 25 publicaties | een moment in de spot van de schouwburg | 2500-3000 woorden

 

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: