Please, Mr. Postman

Weet je nog, die tijd dat er nog dagelijks een postbode langs kwam? Dat er elke dag wel wat door de brievenbus ging? Het lijkt zo lang geleden, maar dat is het niet. De tijd is veranderd… Steeds meer facturen krijg je via mail. Steeds meer verjaardagswensen gaan via Facebook of WhatsApp. En steeds meer kerstwensen zijn hartstikke digitaal.

Voor wat, hoort wat

Sinds ik zelf een aantal jaar geleden besloot geen kerstkaarten meer te sturen, maar in plaats daarvan een goed doel te steunen, hoef ik ook niet meer op de deurmat te gaan liggen. De postbode komt nog wel, maar niet elke dag. En die stapels, dat is verleden tijd. Voor wat, hoort wat? Of is mijn halve vrienden- en kennissenkring gestopt met het versturen van een tastbare kerstwens? Geen idee! Maar die kerstslinger die ik voorstel in een blog die ik onlangs in opdracht schreef, kan ik in elk geval niet maken!

Kerstgedachte

Het is ook die opdracht voor een aantal blogs over kerstkaarten die me aan het denken gezet hebben. Niet dat ik ineens wél weer zo’n stapel kaarten ga schrijven, maar wel dat mijn kerstwensen geenszins persoonlijk meer zijn. En dat ik weer een goed doel ga steunen. Welk doel? Wie een tip heeft, laat dat vast voor me achter in een reactie. Maar intussen, voor jullie alvast een kerstwens. Héél nietszeggend, totaal niet uitgezocht voor de persoon die hem leest en ook nog eens niet voorzien van een op-de-man-geschreven-boodschap. Hartstikke digitaal.

Maar wel uit mijn hart…

christmas-card-2999091_1280

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

Eén opmerking over 'Please, Mr. Postman'

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: