Beste pubertante,

Ooit bedacht je dat je voor elk familielid een cadeautje meeneemt met kerst. De kinderen waren klein en er was altijd wel een aardigheidje te bedenken. Je kwam met een doosje Lego en ze waren de rest van de middag zoet. Je gaf ze er een lekkere, onverantwoorde chocoladekerstman bij en je had de harten gestolen. Maar ineens en alsof het niks is, zijn die neefjes en/of nichtjes minstens net zo groot als je zelf bent en zit je al dagen met je handen in je haar. Wát móet je in vrédesnaam kopen voor die puber(s)?

Orde van de dag

Vorig jaar gaf je je neefje een PlayStation-cadeaucard. Ik weet zeker dát hij er laaiend enthousiast over was, maar dat liet hij geenszins blijken. Bijna achteloos stopte hij het ding in zijn kontzak en ging weer over naar de orde van de dag: op zijn telefoon kijken. Voor je nichtje nam je een hartstikke dure lippenstift mee. Ze riep heel gelukkig: dank je wel, tante! Maar in haar hart dacht ze: echt een ouwetuttenkleur. Wat móet ik ermee? Of erger nog: is dat álles?

Tip! (mét link)

SlapenDoenWeMorgenWeerAliceBakkerHoe ging die reclamecampagne ook alweer? ‘Wat geven we die puber dit jaar met kerst… Een Boek! Want van boeken krijg je nooit genoeg!’ Ik hoor de stem van Wim T. Schippers bijna hardop. Maar hij had wel gelijk. Van boeken krijg ík nooit genoeg. Hoe dat zit met pubers? Geen idee, maar zo maak je mooi die onverantwoorde chocola weer een beetje goed 😉

En voor een Boek! met een leuke persoonlijke boodschap voorin, neem je gewoon even contact met me op.

Doe ik hem voor de kerst nog, in een cadeaupapiertje, naar je op de post…

 

 

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: