Kunst, van de buurvrouw

De afgelopen jaren deed ik mee aan plaatselijke kunsttentoonstelling MADE met een gedicht. Dit jaar is me dat niet gelukt. Omdat ik de tentoonstelling nog steeds wél organiseer én een warm hart toedraag, grijp ik toch even dit pr-momentje.

Charme van MADE

Hoe leuk is het om te zien wat je ‘buurvrouw’ doet? Niet dat letterlijk mijn buurvrouw meedoet met haar kunst, maar bij wijze van spreken. De charme van MADE is dat het 100% gevuld is door mensen uit mijn woonomgeving. Woon je bij mij in de buurt? Het zijn mensen die je wellicht kent en waarvan je niet wist dat ze het in zich hadden. Ik weet uit ervaring dat het voor verwondering zorgt.

Tjee, dat is toch … Knap. Dat ‘ie dat kàn!

Thema

Het thema van de plaatselijke tentoonstelling is dit jaar Dag & Nacht. Ter inspiratie gaven wij als organisatie de kunstenaars een brainstormrondje mee. Wat dacht je van klokkie rond? De tijd, dag- en nachtritme, feesten tot diep in de nacht. Maar ook het schemergebied tussen dag en nacht, het zonnestelsel, typische dag- of juist nachtdieren met hun dagelijkse of nachtelijke gewoontes. Duisternis en optimisme of andere tegenstellingen als zwart-wit, yin-yang, licht-donker. Warm is niet koud!


Dag en nachtKom je kijken?
MADE2018 | zaterdag 22 en zondag 23 december | 11.00-17.00 uur | Brede school Kaskade, Schoolplein 1, Roelofarendsveen | entree: vrijwillige bijdrage.

Illustratie: Sonja Zoet

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: